-->

söndag 11 augusti 2013

att upptäcka sin egen stad.
Eftersom Ludde ska spendera det kommande halvåret på andra sidan jorden ville jag överraska honom med något innan han åkte. Utan bil och med jobb som väntar efter helgen, räckte mina idéer inte mycket längre än utanför stan. Så jag bokade ett rum på hotell Clarion Post där vi alltså checkade in igår eftermiddag. Och nu när vi är hemma igen, så är det lätt att säga "varför gör man inte sånt här oftare?". Att spendera en natt på hotell i sin egna stad är alltså inte så dumt trots allt. 

Efter att vi gått en sväng på stan igår checkade vi in på hotellet och gick upp på rummet för att bara ligga och prata i den underbara sängen, se på regnet utanför och vila upp oss ett slag. För hur ofta gör man det när man är hemma egentligen? Det händer aldrig hemma hos oss iaf, för där finns alltid något att göra. När våra själar blev alldeles för rastlösa tog vi hissen upp till poolen på takterassen, och herregud! Poolen var helt fantastiskt härlig. Säkert 35 grader i vattnet och helt stilla. I luften blåste det så att det rykte från poolen, och att då ligga där med sin bästa, i varmt vatten med "kyla" och vind ovanför ytan var underbart. Så himla rogivande. 

Därefter gick vi ner på rummet igen och fixade till oss. Middag på stan väntade och de sista timmarna på dygnet tillbringade vi tillbaka på rummet med godis och filmmaraton. Nejdå, inget svirande på stan här inte. Sedan somnade vi som små barn i mjuka och vita hotelllakan, för att sedan idag gå upp och njuta av alldeles för mycket hotellfrukost.

Underbart. Värt varenda krona. Och inte en enda gång kände vi att vi var i samma stad som där vi bor. Inte en gång kände vi att vi enbart befann oss ca 500 m hemifrån.

3 kommentarer:

 1. Vad kul att ni hade det bra ute på stan och på hotellet! Ha en fin dag :)

  Anders på Nordic Choice Hotels

  SvaraRadera
 2. Härligt! Och du, en höst går snabbt!

  SvaraRadera
 3. Härligt! :) Och du, en höst går snabbt!

  SvaraRadera